Minden tanévben közös versmondással emlékezünk meg az iskolában a magyar költészet napjáról. Hol a Tisza István teret tölti be a gyerekek közös versmondásának hangja, hol a Tanband zenekar megzenésített verseit énekeljük a tornateremben. Az osztálytermekben kedves verseskötetek járnak kézről kézre. Tavasszal rendezzük meg az iskolai versmondó versenyt is, ilyenkor készülnek legügyesebb tanulóink a területi versenyre.
Sajnos idén nem tudtunk a hagyományok szerint ünnepelni. Az otthontanulás időszaka nem tette lehetővé a közös megemlékezést. Az internet világa más módon hozta közelebb hozzánk a költészetet. A letöltött videók, a megzenésített versek, a képernyőn bemutatott verseskötetek, a feszült figyelemmel hallgatott versmondások színesítették a tanórákat.
Szívesen kapcsolódott be a 4.c és 3.b osztály néhány tanulója  Diószeghy Tünde megkeresésére az Öregiskola online tavaszi versfüzérébe. Mindenki lelkesedéssel tanulta a kiválasztott versszakot. Szülői segítséggel sikerült továbbítani Kányádi Sándor két versét, amit az ünnepnapon nagy örömmel néztünk végig.

Veres Ildikó tanító 3.b osztály   


Karanténok jöttek-mentek, s mi az osztályunkkal a régen eltervezett kézműves ajándékunkat a gyerekek szüleinek sajnos nem tudtuk megvalósítani. Angyali sugallatra viszont hangszereket ragadtunk, s Jézus születését közös zenéléssel ünnepeltük meg - Szálljatok le, karácsonyi angyalok! - amiből egy kis koncertfelvétel is készült.
karacsony vagott

https://drive.google.com/file/d/1-6FuVH3cCR5I8C4xela2PXedd_53VkX_/view?fbclid=IwAR1VGTdzO2at-PMfym3UNRzV2UbEcKKck9y-Zhx8jB3TYewptiF-B5aVyh4

Ezzel ajándékozták meg a 4.c osztályos gyermekek szüleiket, rokonaikat, zenét szerető barátaikat, és természetesen egymást, az együtt muzsikálás örömével! 

Kuti Tünde

osztályfőnök