ÖKO VERSENYEK

Kedves Szülők!

A Nagykovácsi Általános Iskola Öko-életét szeretnénk jobban felpezsdíteni és a munkába bevonni a gyermekeket és szüleiket. Ezért 3 fordulós versenyt szervezünk az osztályoknak, mely felsőben Hermann Ottó, alsóban Fekete István nevét viseli majd. A feladatokról az iskola honlapjáról, Facebook oldaláról és az osztályfőnököktől értesülhetnek tanulóink és családtagjaik.

Évszakonként három feladatot írunk ki.

  • Az egyik egy túra, amit fotó beküldésével igazolhatnak a résztvevők.
  • A másik egy totó vagy kvíz kérdéssor megválaszolása az adott faliújság vagy témahét, témanap információi vagy kutatómunka alapján.
  • A harmadik egy projekt munka, amit egyénileg vagy az osztályok közösen készíthetnek el. Az elkészült munkákat a folyosón állítjuk ki, illetve digitalizáljuk és a Facebokoon, honlapon lesznek megtekinthetőek.

Minden beérkezett feladatmegoldást online táblázatban rögzítünk. Az osztályok aktuális állását ott követhetik figyelemmel a gyerekek, szülők és az osztályfőnökök.

Júniusban hirdetünk eredményt.

A legaktívabb gyermekeket és osztályokat jutalmazzuk. Az egyénileg beküldendő fotókat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címére várjuk majd.

Őszi forduló   Témája: Az erdő       
Leadási határidő: november 30-ig folyamatosan.

Alsó tagozatosoknak:

  • Kirándulás a családdal a Csergezán Pál – kilátóhoz. Ott egy fotó készítése, ami igazolja a program teljesítését. A fotót kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni. A fotó elnevezése a gyermek neve és osztálya legyen, pl. Kis_Adam_3.c
  • Online totó kitöltése egyénenként ( a kérdéssor linkje az iskola honlapján és a Facebook oldalán található).
  • Az Állatok Világnapjára rajz készítése.

Téma: Magyarország erdeiben élő vadállatok.
A4 papírra, szabadon választott technikával.
Leadás: A készítő és az osztály megnevezésével Erdőszegi Klárinak, 4. terembe.

Felső tagozatosoknak:

  • Kirándulás a Csergezán Pál – kilátóhoz. Ott egy fotó készítése, ami igazolja a program teljesítését. A fotót kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni. A fotó elnevezése a gyermek neve és osztálya legyen, pl. Kis_Adam_7.c
  • Online totó kitöltése egyénenként ( a kérdéssor linkje az iskola honlapján és a Facebook oldalán található).
  • Hermann Ottóról, tevékenységéről plakát készítése, ami lehet digitális formátumú is, utóbbit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni.

Kapcsolattartás kérdés esetén:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alsó tagozat: Erdőszegi Klári

Felső tagozat: Bolykó Betti

Virágültetés

Köszönjük a nagykovácsi Latin Kert kertészetnek, hogy a 4. c osztály lehetőséget kapott náluk egy környezetóra megtartásához, és hogy ezen felül a Tőlük ajándékba kapott árvácskákat már el is ültethettük az iskolai magaságyásba!

Szép napunk volt!
kert