Elérkeztünk a verseny tavaszi fordulójához. A lelkesedés egy kicsit alább hagyott, de azért az utolsó hajrá még hátra van. Az eredményhirdetést június elején tartjuk.

A harmadik forduló témája az éledő természet, az erdő ehető növényei és a víz fontossága. Bízunk abban, hogy a kirándulások, a családdal együtt töltött idő, a közös sütögetések kellemes órákat szereznek majd a résztvevő kicsiknek és nagyoknak. Köszönjük a szülők közreműködését, segítségét. Várjuk a megoldásokat.

TAVASZ

= Kirándulás a családdal a Nagyszénás-tanösvényre vagy egy olyan erdőrészre, ahol medvehagyma, esetleg más ehető, erdei növény terem. Ott egy fotó készítése, ami igazolja a program teljesítését. A fotót a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni. A fotó elnevezése a gyermek neve és osztálya legyen, pl. Kis_Adam_3. c

=Online a VÍZ-KVÍZ című kérdéssor kitöltése egyénenként. (A kérdéssor elérhetősége az iskola Facebook oldalán is megtalálható.)
A kvíz elérhetősége:
https://docs.google.com/forms/d/18qkmQMXRJdjyvxEfqM9EHfH0L5oMZfpPNlDx2nkd_JY/edit

=Medvehagymás recept készítése, leírása rajzzal együtt. Bármilyen technikával. A5 –ös méretben.
Leadás: A készítő és az osztály megnevezésével. Erdőszegi Klárának, a 4. terembe.

Határidő: Május 26-ig folyamatosan. Jó munkát és kellemes sétát kívánunk!

Erdőszegi Klára


Nagy örömünkre, idén ismételten sokan csatlakoztak a Zöldfülűek versenyéhez. Rajzok, fotók és kvíz megoldások is érkezett hozzánk. Bízunk benne, hogy a lelkesedés megmarad és a következő évszak feladatait még többen készítik majd el.

A második forduló témája a téli természet és az állatok védelme. Bízunk abban, hogy a kirándulások, a családdal együtt töltött idő, kellemes órákat szereznek majd a résztvevő kicsiknek és nagyoknak. Köszönjük a szülők közreműködését, segítségét. Várjuk a megoldásokat.

Tél

= Kirándulás a családdal az Anna-lakhoz. Ott egy fotó készítése, ami igazolja a program teljesítését. A fotót a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni. A fotó elnevezése a gyermek neve és osztálya legyen, pl. Kis_Adam_3. c

  • Rajz készítése a téli állatvédelemről. Bármilyen technikával. A4 –es méretben.
    Leadás: A készítő és az osztály megnevezésével. Erdőszegi Klárának, a 4. terembe.

Határidő: február 28-ig folyamatosan.

Jó munkát és kellemes sétát kívánok!                                               

Erdőszegi Klára

 

“A patak csendesen sustorgott, labdázva a holddal és csillagokkal, de a kis tavak merevek voltak már, négyszögeiket vastagon beablakozta a Tél.” (Fekete István: Lutra)