TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Tekintettel a veszélyhelyzetre, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, amely nemcsak biztonságos, hanem kényelmesebb is az Ön számára.

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:  A beíratás az iskola főbejáratánál, a folyosón történik, ezért az iskola vonalas telefon számán nem leszünk elérhetőek. Ez idő alatt a +3630 6139707- es telefonszámot tudják hívni. Kérjük a szülőket, hogy egyszerre maximum 2 személy tartózkodjon a folyosón! Ha teheti, a mellékelt nyomtatványokat nyomtassa és töltse ki, majd hozza magával a beiratkozáshoz!
„A gyermek törvényes képviseletéről” és az „Életvitelszerű ott lakásról” szóló nyilatkozatokat feltétlenül tanúztassák le!
A mai naptól a beiratkozásig iskolánkban, a bejárat mellett kihelyezett tartóban, a szülők megtalálják az előre kinyomtatott nyilatkozatokat. Akinek szüksége van rá, ebből vihet egy csomagot. (Minden műanyag irattartóban megtalálható mind az öt féle nyomtatvány.)

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek. 
A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, az Érdi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén. Ha az információk ellenére mégis problémája, esetleg bármilyen kérdése merülne fel, kérem, hogy hívja a +3630 6139707- es telefonszámot, vagy írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Fehér Imre
intézményvezető

A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok innen tölthetők le:
https://drive.google.com/drive/folders/1KkUynEDuN0nGECvgxnPoFohVr4eGHLum?usp=sharing


A 2021/2022-es iskolai tanév első évfolyamon tanító pedagógusainak bemutatkozása

 Idén sajnos a koronavírus miatt elmarad intézményünkben iskolakóstolgató rendezvényünk. 
A leendő elsős tanító nénik bemutatkozó levelet írtak, melyet olvassanak szeretettel!


    

Kleinné Turcsányi Tünde


Kedves Szülők!

Kleinné Turcsányi Tünde vagyok.  2009-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem, tanító szakán, ember- és társadalomismeret műveltségterülettel.  2010 óta tanítok a Nagykovácsi Általános Iskolában.  Házas vagyok, két gyermek anyukája. Kislányom Luca 8 éves, kisfiam Vilkó pedig 2. Születésem óta Nagykovácsiban élek, diákként én is ezeket az iskolapadokat koptattam. Ez az emlék alapjaiban határozza meg az iskolához a tanításhoz és Nagykovácsihoz fűződő kapcsolatomat.
Pedagógiámban az elsődleges mottóm a híres Goethe idézet, mely szerint: „Az ember bárhol van is, csak attól tud tanulni, akit szeret.”  Éppen ezért minden osztályomban törekszem arra, hogy a gyerekekkel a lehető legjobb kapcsolatot alakítsam ki, hiszen, ha úgy érzik, hogy megbízhatnak bennem és szeretettel fogadom őket nap, mint nap, akkor az iskola és a tanulás is pozitív élmény lesz számukra. Fontosnak tartom, hogy mindig kényelmes, barátságos osztálytermet alakítsak ki diákjaimnak, hogy sajátjuknak érezzék és boldogan tölthessék el idejüket az iskolában. Nagy hangsúlyt fektetek a drámapedagógiára, hagyományőrzésre és a játékos, empirikus tanulásra. Szülőként tudom, hogy milyen ijesztő dolog gyermekünket egy új ismeretlen közegbe beíratni, de minden tudásommal és szeretetemmel azon leszek, hogy a lehető legjobban megkönnyítsem a beszoktatás időszakát. Biztos vagyok benne, hogy a következő osztályommal is egy nagyszerű, kis csapatot fogunk alkotni, ahol megtanulunk egymásra figyelni, és, hogy a tanulás lehet érdekes és izgalmas is.
Végezetül hozzátok szólok kedves leendő elsősök! Tudom, most még kicsit izgultok, talán még féltek is, hogy mi vár rátok az iskolában, de aggodalomra semmi ok. Hiszen nagyon nagy kaland előtt álltok és bármelyik tanító néni osztályába is kerültök, egészen biztos vagyok benne, hogy jó helyetek lesz és sok új, érdekes dolgot fogtok megtanulni tőlük. Nagy izgalommal várom, hogy megismerkedjünk, sok szeretettel várlak titeket szeptemberben.


    
Kuti Imréné Ernhoffer Tünde

Kuti Imréné Ernhoffer Tünde vagyok, a Nagykovácsi Általános Iskola tanítója.
Lassan 25 éve lesz, hogy Kecskemétről Nagykovácsiba költöztem, s azóta ebben a számomra kedves faluban élek családommal. Négy gyermekünk közül három fiunk már nagykorú, lányunk a helyi általános iskola felső tagozatán tanul.
Pályafutásomat Kecskeméten kezdtem tanító és német idegennyelv-oktatóként, folytattam a Pesthidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában, majd a gyerekeim felcseperedése után kerültem iskolánkba, ahol a jövő tanévben kezdem tanítóként a tizedik évemet.
Szerencsésnek tartom magam, hogy olyan foglalkozásom van, amit igazán hivatásomnak tekinthetek, még akkor is, ha egyre nehezebb a mai rohanó világunkban  szinte szélmalomharcot vívni az általam képviselt értékek mellett. De kitartó vagyok, és hiszem, arra születtünk, hogy maradandó gyümölcsöt hozzunk.
Értéknek tartom a közösségmegtartó szokásokat – a magyar néphagyományok, népszokások felelevenítésével, megélésével – néptánccal, népdallal, népi játékokkal. Célom, hogy megismerjük, megőrizzük, továbbadjuk a magyar szellemi és tárgyi kultúrát, ami  szinte minden általános iskolai tantárgyat átsző - magyar, ének-zene, környezet, rajz, testnevelés órákon. Ezért is végeztem el a Hagyományok Háza magyar népi játszóház-vezető és népi ének képzését. A zene szeretete áthatja az életemet -  több zenekar tagja is vagyok énekesként, valamint szolgálatnak tekintem a templomi gitáros zenélést.
Értéknek tartom a családot, a hagyományos társadalmi és nemi szerepmintákat, viselkedési formákat.  Az egoizmussal szemben az összetartozás lelket gazdagító élményét.
Értéknek a tartom a következetességet, a tiszteletet, bizalmat, becsületet, küzdelmet, játékosságot, humort. A humorérzék, vidámság, érzékenység, szeretetteljes légkör  szebbé, könnyedebbé varázsolja a mindennapjainkat!
Értéknek tartom  természeti környezetünket, a kirándulások, túrák során szerzett rácsodálkozást, tapasztalatokat, élményeket.
A tananyaghoz hozzáadva a fenti értékeket – a szülők támogatásával – a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen szeretném tanítványaimat nevelni, tanítani.
Szeretettel engedem „felsőbb vizekre” a negyedikes osztályomat, hogy új kalandokba kezdhessünk az első osztályba lépő gyermekekkel.
„A gyermeki lélek az a tabula rasa, amelyre a jövendőt írják fel a tanítók.”  (Juhász Gyula)
Szeretettel köszöntöm Önöket és leendő elsős kisgyermekeiket!
 

   

Vladárné Zeffer Mónika
 
Vladárné Zeffer Mónikának hívnak!
A Nagykovácsi Általános Iskolában 2015. augusztusa óta dolgozom. Jelenleg a 4.b osztálynak vagyok az osztályfőnöke.
Férjemmel Nagykovácsiban élünk, három felnőtt gyermekünk és négy unokánk van.
Szeretek tanítani, gyermekekkel foglalkozni ez a legszebb és leghálásabb hivatás, mely osztályrészemül jutott. Számomra a tanítás, tanulás, nevelés, az ismeretek átadása, az értékteremtés, értékmegőrzés, hagyományőrzés, múltunk tisztelete, a hazaszeretet, a természet és a művészet szeretete, mind olyan értékek, melyek életem és pályám meghatározói.
Az iskolaérett gyermekek, nagy izgalommal, érdeklődéssel, várakozással készülnek az iskolába, fontos, hogy ne féljenek az előttük álló változástól. Az első osztályban szerzett élmények meghatározóak, ezért is fontos a velük való törődés és foglalkozás.
Amennyire lehet, készítsék fel őket, meséljenek és meséltessenek, tanuljanak dalokat, verseket, mondókákat, ezáltal fejlődik szókincsük és fantáziájuk. Lehetőleg a gyerekek ne a képernyő előtt üljenek, kérem, próbáljanak olyan minőségi időt gyermekeikkel eltölteni, ami jó alapot teremt az iskolakezdéshez.
Elsődleges feladatomnak tartom, hogy az óvoda és az iskola között zökkenőmentes átmenetet teremtsek a kis elsősök számára. Kiemelném a játékosság és a fokozatosság elvének biztosítását, a szeretetteljes, vidám légkört, az esztétikus tantermet, melyek biztosításával oldani tudom szorongásukat és átsegítem őket az első napok izgalmán és a tudás élményéhez juttassam őket.
Az első iskolai tapasztalatok meghatározóak, ezért lényegesnek tartom, hogy tanítványaim jól érezzék magukat az osztályközösségben. Türelemmel, sok játékkal, játékos feladatokkal igyekszem mindent megtenni, hogy zökkenőmentes legyen az iskolába való beilleszkedés és a rám bízott gyermekek derűs, nyugodt, szeretetteljes légkörben tanuljanak, fejlődjenek. Fontos egymás elfogadása, szeretete, tisztelete. Kiemelném a tanítás során az ismeretek sokoldalú, változatos módszerekkel, munkaformákkal történő közvetítését, a motiválás fontosságát, a differenciálást, az olvasás megszerettetését.
Törekszem arra, hogy a szülők bizalommal forduljanak hozzám, mert úgy gondolom, a gyermek fejlődését együtt gondolkodásunk és cselekvésünk segíti a legjobban.
A jövőben is az odaadó, fegyelmezett, következetes, szeretetteljes munkára építek.
Megtisztelő feladat, hogy részt vehetek gyermekük tanításában, világképének formálásában, értelmük kibontakoztatásában.
Szeretettel várom a leendő elsős kisdiákokat!
                                                                                         Üdvözlettel: Móni néni