Természettudományi Csapatverseny ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN 3. helyezést ért el iskolánk 8.b osztályos csapata: Papp Levente, Márta Szilárd, Pásztor Áron, Tafferner Márton! Felkészítő tanárok: Smetana Erika és Zsohovszky Edit.
Szívből gratulálunk!

 

1 év kihagyás után végre újra megmérethették a gyerekek természettudományos ismereteiket. Nagyon szép eredmények születtek! 3. 4. 5. 6. 8. osztályosaink is bejutottak az első hatba! Sajnos idén sem volt ünnepélyes eredményhirdetés, így egy futár (én) hozta el a jutalmakat. Büszkén mondhatom, hogy a Nagykovácsi Általános Iskola pakkja volt a legnagyobb!

8. osztályban a fiúk csapata: Papp Levente, Márta Szilárd, Tafferner Márton, Pásztor Áronmegnyerte a körzeti fordulót és bejutott az országos döntőbe! A lányok csapata a 8. helyen végzett: Sebők Zsófia, Erdős Kata, Kató Dóra, Pretl Mira. Mindkét csapat felkészítő tanára: Smetana Erika és Zsohovszky Edit.

2022. január 13-án került megrendezésre a Kazinczy verseny iskolai fordulója, melyen 32 diákunk vett részt.

3. évfolyamon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak:
Pannonhalmi Ábel 3.a
Tóth Benedek 3.a
Csécs Milán 3.c
Krauth Péter 3.d

4. évfolyamon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak:
Borsodi Emese 4.b
Borsos Villő 4.b
Sebők Luca 4.b
Szilágyi Zsófia 4.b

Ezúton is szeretnénk megköszönni a felkészítő tanítók munkáját!

„A nyelv egyik legféltőbb kincse, egyik legfőbb dísze a nemzeteknek.”
/Kazinczy Ferenc/


A koronavírus miatt az idei verseny területi fordulóját rendhagyó módon rendezték. November 12-én délután minden csapat a saját iskolájában oldotta meg a feladatsort.

Ebben az esztendőben is sok diák nevezett a rangos vetélkedésre: 25 csapat 97 versenyzője gyakorolt heteken keresztül, hogy a kérdéses napon a legjobbat hozhassa ki magából.

Sajnos a vírus kíméletlen volt. Több gyermek lebetegedett, sőt a karantén miatt egy teljes csapat kényszerült visszalépni.

Mindezek ellenére az eredményekkel elégedettek lehetünk, hiszen 4 csapat is bekerült a legjobbak közé.

A 3. osztályos Braun Emma, Csécs Milán, Bánfi Kincső, Szikora Dalma 1. helyezést ért el, s ezzel bejutott csapatuk az országos döntőbe.

Felkészítőjük Bertalanné Boros Kinga tanító volt. 

  • 1
  • 2