Levél a doktornőktől

Kedves Szülők!
A doktornőktől kaptuk az alábbi levelet. E szerint fognak eljárni az osztályfőnökök. Kérjük a Szülőket, hogy tartsák be az ajánlásokat!
Köszönettel:
Az iskola vezetősége
Tisztelt Tanári Kar!
 Sajnos az elmúlt héten hirtelen újra megemelkedett a pozitív esetek száma, zajlik a 3. hullám. A számok által jelzett gyors terjedésben már feltehetően az új mutáns vírusoknak is jelentős szerepe lehet. 
Nagyon fontos, hogy tartsuk be a szabályokat: maszkviselés, távolság tartás és kézmosás.
 Néhány jó tanácsot megosztanánk.
 1. A karanténba kerülő osztályoknál nagyon fontos, hogy az óvodás testvér ne járjon közösségbe, mert ő nem visel maszkot.
 Az iskolás testvérnél, ha van 3 tünetmentes napja a kontaktus után, akkor mehet. Ennek az a feltétele,hogy az egész család tünetmentes.
 2. Aki megkapta a 2. bármilyen COVID oltását, az szintén mentesül a karantén alól, ha Covidossal találkozik.
 3. Fontos a tesztelés, akinek tünete van, bátran keressen minket. Lehet magánúton is tesztelni, fontos, hogy megfelő időben történjen a mintavétel, szakmai protokollok a tünetek 4- 5. napját javasolják,de ha  családon belül egymás után lesznek tünetesek,akkor már a 2-3.napon is pozitív lehet a teszt.
  Akinél családtag esetében COVID fertőzés gyanúja áll fenn, a családtagok is maradjanak otthon a PCR-teszt eredményét megvárva.
 Az oltási igazolvány miatt jelenleg a szülők is jobban akarják a tesztelést.
 Igazolt Covid pozitív 6 hónapig szabadon utazhat, akinek ellenanyaga van, az pedig 4 hónapig.
 FONTOS: Ez a jelenlegi rendelkezés, de országunkban is vannak már olyan példák, amelyek azt igazolják, hogy pár hónapon, pl. 2 hónapon belül is lehet valaki ismételten  COVID pozitív, betegségtüneteket produkáló, mert első alkalommal az eredeti vírus okozta fertőzést kapta meg, majd két hónappal később pedig pl. az Angliából származó mutáns vírus okozott nála megbetegedést. Így a teljes védettséget igazából csak az oltás biztosítja a jelenleg azonosított vírusmutációkat ismerve. 
 Tehát a jelenlegi rendelkezés változhat!
 4. Köszönjük, hogy minden tünetet produlkáló gyermeket azonnal hazaküldenek, valóban, csak így akadályozható meg a jelentős terjedés. A vírusfertőzöttek igen sokfajta tüneteket produkálhatnak: torok-, fej-, hasfájás, légúti tünetek, elesettség,bőrkiütés,hasmenés..
 A legfontosabb az lenne, hogy  még jobban tudatosuljon a szülőkben, hogy amennyiben bárki otthon tüneteket produkál, az a gyermek már aznap se menjen iskolai közösségbe!     
 
Tisztelettel:
Dr. Jakab Erika és  Dr. Kordé Izabella