suli ban 1

BonBon Matiné – Brassimum Fúvósegyüttes – Állatok barlangja

Január 12-én délelőtt ismét a tornacsarnokban párnákon ülve várták tanulóink, hogy Győző bácsi a zene varázslatos világába repítse őket.
Róka, dongó, medve, kakukk, kanári, bika, ló, szamár...Vajon miért pont ezek az állatok ihlették meg a legnagyobb zeneszerzőket?

Ennek a rejtélynek eredt nyomába ez a műsor, ahol Weiner Leótól Bartók Bélán át Georges Bizet-ig híres szerzők legismertebb darabjait hallgathattuk meg a Brassimum Fúvósegyüttes előadásában. A fúvósok mellett Győző bácsi jelmezekkel, tánccal tette élvezetessé a megjelenítést.

A kérdésekre helyesen válaszoló gyerekek most is bonbont kaptak ajándékba. Minden tanuló jutalomcsokiban részesült az előadás után, melyet nagy örömükre ebéd előtt ehettek meg.

Köszönjük az örömzenét, a farsangi hangulatot!

Tábi Gyöngyike
ének-zenetanár

 

DSCF2225

 

A karácsonyi műsort a 3.b osztály adta elő. Rendező: Veres Ildikó

Tánc, ének:  Huszárné Czene Zsuzsanna, szóló éneket betanította: Kuti Imréné,

Háttér díszítése: Dutkainé Bödő Gabriella

DSCF2444

Ajandek maskepp

A műsort Eperjesi Tamás szervezte.

 

advent

Köszönet a 2.c, 3.c, 4.b és 4.c osztályoknak és a felkészítő pedagógusoknak: Bertalanné Boros Kinga, Kleinné Turcsányi Tünde, Kuti Imréné és Kőrösi Éva

Karácsonyi adománygyűjtés a Nagykovácsi Általános Iskolában

A Szent Márton emlékév keretében – vagyis a szent születésének 1700. évfordulójára - az iskola adománygyűjtést szervezett.

A diákok kárpátaljai magyar gyermekotthonok, árvaházak, iskolák és óvodák részére gyűjtöttek tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodási szereket és jó állapotú magyar nyelvű könyveket és játékokat. Az osztályfőnökök és a diákönkormányzati tagok aktív tevékenységének eredményeképpen sok-sok adomány gyűlt össze, melyet a Rákóczi szövetség képviselői el is szállítottak a helyszínre.

adomany

Szervező: Kuszál-Gombos Adrienn és a DÖK