suli ban 1

Hogyan ünnepelhet egy iskola akkor, amikor nem lehetséges az „együtt”? Hiszen a járvány miatt nem rendezhetünk hagyományos megemlékezést, az osztályok nem érintkezhetnek, szülőket, külsős vendégeket nem hívhatunk meg.

A március 15-i műsorhoz hasonlóan, filmet forgattunk! Tavasszal az akkori 5.c, októberben pedig a 6.a osztály tanulóiból lettek főszereplők, statiszták, versmondók, forradalmárok.

Felkészítő tanárok Dutkainé Bödő Gabriella és Östör Katalin volt, Csernus Gergő felelt a felvételért, vágásért és kreatív utómunkálatokért, Kakukné Lehreich Emília írta a szövegkönyvet, Görgényi Gábor pedig biztosította a helyszínt az Öregiskolában.

Ugyan az osztályok külön termekben nézték meg a filmet, a visszajelzések szerint így is megszületett az ünnepi légkör, az „együtt” élménye. Sok osztályban a vetítés után a gyerekek megnyíltak, történeteket meséltek egymásnak a családjuk ’56-os emlékkincséből. A film megtekinthető az iskola honlapján és Facebook oldalán.

A film ezen a linken érhető el: 

https://www.youtube.com/watch?v=2akRUhj30gw&ab_channel=Gerg%C5%91Csernus&fbclid=IwAR2LpxSYX0K7u0HFmwPJaHlog1jAA6f9aA_OEPoUF91QJGZd8pwZ7-QfUM0