suli ban 1

KÖLTÉSZETNAPI MEGEMLÉKEZÉS

         Április 11-i megemlékezésünket Emi néni eredetileg a szokott helyszínre, a Templom térre álmodta meg, ám az időjárás közbeszólt, így bekényszerültünk az iskola tornatermébe.

         Rendhagyó módon zeneszó csalogatta az osztályokat a programra. József Attila 112. születésnapján mi más szólhatott volna, mint a költő egyik megzenésített verse?

A muzsikát az a zenekar szolgáltatta, melynek tagjai az Arany János-emléksorozatra az iskolarádióban elhangzott Vörös Rébék c. dal eljátszására álltak össze. Mivel az akkori előadásuk mindannyiunk tetszését elnyerte, tagjai kedvet kaptak ahhoz, hogy a költészet napján is kedveskedjenek néhány versdallal.

Köszönjük az odaadó felkészülést és előadást Kuti Tünde és Mészáros Ildikó tanárnőknek - ének, Petik Andrásnak – gitár, Tegzes Endrének – basszusgitár és Görgényi Gábornak – bongó, akik ezúttal felváltva játszották József Attila és Arany János néhány költeményét.

Ezután következett az ezen a napon már megszokott közös versmondás. Tamás bácsi vezényletével a 200 esztendeje született Arany János Szép ősz c. versét szavalta együtt valamennyi jelenlévő.

A hangulatos versünnepet József Attila Rejtelmek c. versének együttes éneklésével zártuk.

Bárány Judit