suli ban 1

Iskolai járványügyi intézkedési terv

 

Intézkedési terv a Nagykovácsi Általános Iskolában

a járványügyi készenlét idején a szülők számára

Frissítve: 2020. szeptember 12.

 1. Szülők nem jöhetnek be az épületbe (sem délelőtt, sem délután).
 2. Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyerek és pedagógus látogathatja az iskolát.

Ha a gyermekén észlel Covid19 tünetekből bármelyiket (láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj), akkor otthon kell tartani és orvoshoz kell fordulni. A gyermek kizárólag orvosi igazolással jöhet iskolába!

 1. A szülő köteles azonnal értesíteni az iskolát a Covid19 fertőzésről. A gyermek kizárólag orvosi igazolással jöhet iskolába!
 2. A beteg gyermeket, pedagógust el kell különíteni a régi épületben lévő lépcső alatti helységben és értesíteni kell a vezetőséget, aki értesíti az iskolaegészségügyi orvost. A velük való érintkezés kesztyűben és maszkban lehetséges.
 1. Az iskolába érkezés időpontja reggel 7:45-ig. Sorban állás esetén be kell tartani a 1,5 m távolságot.
 2. Az iskolába belépés előtt be kell mutatni a maszkot, kötelező a hőmérsékletmérés és a kézfertőtlenítés.
 3. Reggeli (7:00 – 7:45) és délutáni ügyelet (16:30-17:30) kérése csak formanyomtatvány kitöltésével lehetséges és csak indokolt esetben. A reggeli ügyelet során a gyerekek az aulában várakoznak maszkban és a 1,5 m védőtávolságot betartva. A délutáni ügyelet az udvaron lesz.
 1. Kötelező az alapos és gyakori fertőtlenítő takarítás az egész iskolában óraközi szünetekben, tanítási idő végén és egyéb foglalkozások után.
 2. Kötelező a folyamatos szellőztetés a termekben és a közösségi terekben.
 3. Kötelező a gyakori szappanos kézmosás.
 4. Be kell tartani a köhögési etikettet.
 1. A közösségi terekben (folyosókon, mosdóban, ebédlőben) törekedni kell a 1,5 m védőtávolság megtartására és a maszk viselése kötelező!
 2. Tanári utasításra a tanteremben is kérhető a maszk viselése (pl. osztályok keveredése esetén).
 3. A tanteremben a pedagógusok lehetőleg a táblánál álljanak, onnan tanítsanak, ne menjenek a gyerekek közé.
 4. Az énekórákat úgy szervezzék meg a kollégák, hogy zeneismeret, zenehallgatás, elmélet legyen nagyrészt, az éneklést egyelőre mellőzni kell.
 5. A közösségi terekben a tanulók nem csoportosulhatnak.
 6. Mosdóhasználat beosztása az alsó tagozaton megbeszélés alapján.
 7. Mosdóhasználat beosztása a felső tagozaton: A 8. terem melletti mosdót csak az 5. és 6. osztályos, a 14. terem melletti mosdót csak a 7. és 8. osztályos lányok használhatják. A védőtávolság megtartása kötelező!
 1. Udvari rend felső tagozaton: 5. és 6. évfolyam a sportsátrat és a füves részt; a 7. és a 8. évfolyam a kis sportpályát és a beton részt használhatja. A bevonulás rendje: először a nyolcadikosok, hetedikesek, hatodikosok, végül az ötödikesek vonulnak fel a terembe.
 2. Az udvaron a védőtávolság megtartása szükséges. Amennyiben bent tartózkodnak a diákok, a termükben kell maradniuk a keveredés elkerülése érdekében.
 3. A testnevelés órákat szabadtéren tartjuk, a testnevelők által meghatározott és az időjárásnak megfelelő ruházatban. A testnevelés órára készülő osztály a saját termében marad a szünet első felében, ezután vonul le az öltözőbe. Meg kell várni, amíg kész a másik osztály és a felületfertőtlenítés megtörténik. A védőtávolság megtartása kötelező!
 4. A testnevelés órára készülő diákok számára is kötelező a szájmaszk, amíg a folyosón vannak. A maszk tárolására zsebes tornanadrág, övtáska vagy névvel ellátott zárható zacskó szükséges.
 5. Nem szervezünk délutáni sportfoglalkozásokat, illetve tömegsport rendezvényeket.
 1. Étkezés előtt kötelező a szappanos kézmosás.
 2. Étkezések, sorban állás közben meg kell tartani a védőtávolságot.
 3. Az étkezésnél a tanár osztja ki alkoholos kézfertőtlenítőt használva, védőkesztyűben a szalvétát, evőeszközt, tálcát, poharat.
 4. A reggeli elfogyasztása a teremben történik. Kérjük saját kulacs behozatalát.
 5. Ételt csak saját fogyasztásra lehet behozni. Házi készítési süteményt és gyümölcsöt közösségi fogyasztásra tilos behozni.
 6. A felsősök az ebédelés idején a táskákat az osztályteremben kötelesek tárolni.
 1. Annak a tanulónak a hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége miatt és erről orvosi igazolással rendelkezik, hiányzását igazoltnak tekintjük. Velük a KRÉTÁN keresztül kell kapcsolatot tartani, a házi feladatot a részükre el kell küldeni.
 1. Alsó tagozaton az utolsó óra után 15 perccel (13.15 vagy 14.15), illetve 16:30 órakor kísérik ki a pedagógusok a diákokat a bejárathoz. Egyéb eseteket írásban jelezzék és ekkor kíséret nélkül hagyja el az iskolát. Felső tagozaton csak írásos engedéllyel mehet haza a gyermek.
 1. Iskolai ügyintézés csak előzetes belejelentkezéssel, maszk és kézfertőtlenítő használatával történhet.
 2. A szülői értekezletek online módon lesznek megtartva.
 1. Az iskolai programokat nem együtt, hanem osztályszintre bontva tartjuk meg.
 2. Osztálykirándulás csak a környéken kirándulás lehet. Külföldi utakat nem szervezünk.
 3. Az úszásoktatást felfüggesztette a tankerület.
 4. Fogászati szűrések nem lesznek.
 5. Tűzriadót nem tart az iskola.
 1. A délutáni nem kötelező foglalkozásokat nem szervezzük meg.
 2. Termeket csak a NAMI óráira (kivétel színjátszás) adunk ki, akik csak az intézményünkbe járó tanulókat oktathatják a járványügyi előírásokat betartva. A délutáni NAMI néptáncórákat a sátorban, sportcipőben kell megtartani. A szolfézsórán az éneklést mellőzni kell.
 3. A délutáni művészeti foglalkozásokra a gyermekek csak a tornacsarnok melletti bejáraton léphetnek be az épületbe. Szülők ekkor sem léphetnek be az épületbe.
 4. Társastánc, színjátszás egyelőre nem lehet az iskolában!

A szülők egyéni kérések, kérdések esetén a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írjanak.

Nagykovácsi, 2020. szeptember 12.

                                                                                                           Fehér Imre

                                                                                                      intézményvezető