suli ban 1

Kedves Tanulóink!

Tudjuk, hogy mindenkit komoly megrázkódtatásként ért az, hogy a mindennapi, szokásos élete egyik hétről a másikra felborult. Minden megváltozott azzal, hogy elrendelték a koronavírus gyors terjedése miatt az iskolák bezárását. Fontos ebben a helyzetben az, hogy mi, pedagógusaitok és a szüleitek megnyugtassunk benneteket, segítsünk kapaszkodókat nyújtani számotokra, hogy mit csináljatok, hogyan éljétek meg ezekben az időkben a hétköznapjaitokat. Ezért írok most nektek néhány gondolatot, amit kérek, értsetek meg és fogadjatok el!

A veszélyes koronavírus egy olyan természetű vírus, amely rendkívül gyorsan terjed, elsősorban akkor, ha egymásra köhögünk, tüsszentünk, vagy a kezünkre tapadva véletlenül a szánkba kerül. Mindenki azt szeretné, hogy a koronavírust ne kapjátok el, ne legyetek a vírus hordozói és ne fertőzzetek meg másokat sem. Ezért kell most otthon maradnotok. Ezért nem találkozhattok a barátaitokkal sem, nehogy esetleg megfertőzzétek egymást. Tudjuk, nehéz elfogadnotok ezt, de ez az állapot nem szünidő a számotokra, hanem egy olyan különleges helyzet, ami fontos feladatokat is ró rátok. Az egyik nagyon fontos feladat ezek közül a felelősségvállalás. Felelősséget kell vállalnotok azért, hogy mit tesztek, nem csak azért, hogy nehogy elkapjátok a vírust, hanem a megelőzésért és a közösségeitekért is.

A másik nagyon fontos feladatotok az önállóság kérdése. Olyan napirendet kell a szüleitekkel együtt kialakítanotok, amihez ragaszkodnotok kell. Mi, a pedagógusaitok az órarend szerinti napirendet kérjük tőletek. Úgy alakítsátok ki a tanulóidőtöket és helyeiteket, hogy az alkalmas legyen a gondos, pontos munkára. A feladatokat a KRÉTA felületen fogjátok megkapni, illetve a gmail classroom rendszerében helyezhetitek el az elkészült házi feladatotokat, megoldásaitokat, gyűjtőmunkáitokat, mindazt, amit a pedagógusaitok kérnek majd tőletek. Kedves Tanulóink! Kérlek benneteket, hogy próbáljatok olyan önállóságra szert tenni, hogy senkinek ne kelljen ösztökélni benneteket a feladatotok végrehajtásában. A produktumokat szeretnénk értékelni is, a kapott jegyekkel pedig sikeresen fogjuk tudni lezárni az évet.

Kedves Tanulóink! Bízom bennetek! Biztos vagyok benne, hogy szüleiteknek és pedagógusaitoknak is be tudjátok bizonyítani azt, hogy lehet rátok számítani!

Üdvözlettel:

Nagykovácsi, 2020. március 17.                                                  Fehér Imre

                                                                                               intézményvezető

                                                                                   Nagykovácsi Általános Iskola