• 1

  1

 • 2

  2

 • 3

  3

 • 4

  4

 • 5

  5

  Az alsó tagozat újraindítása

  Tisztelt Szülők!

  Néhány információt szeretnék közölni a jelenléti oktatás 2021. április 19-i újraindulásával kapcsolatban, ami jelenleg az alsós tanulóinkat érinti.

  A Miniszterelnök Úr tájékoztatása szerint az alsó tagozatosok számára véget ért a digitális oktatás, április 19-től országos szinten a jelenléti oktatás veszi kezdetét.

  A jogszabályok lehetőséget adnak a mostani, vírusos időszakban arra - az EMMI rendelet hivatkozott paragrafusa szerint - hogy a szülő kérje gyermeke távolmaradását a jelenléti oktatástól. Ezt a mellékelten küldött minta kérelem kitöltésével és az iskola e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">nagykováEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) küldésével tehetik meg a szülők, vagy a szintén ideküldött saját szerkesztésű kérelemmel. A kérelmet, mint intézményvezető, pozitívan fogom elbírálni. Ebben az esetben a tanuló otthon maradhat, hiányzása igazolt lesz. A feladataikat a pedagógus a classroom fal felületen küldi meg.

  Fontos, hogy a jelenléti oktatás kérelmét egyénileg fogom tudni csak elbírálni. Semmilyen szervezett kérelmet, amely például osztályszinten jelenik meg, csoportosan nem lehet engedélyeznem. Előfordulhat, hogy a jelenléti oktatás kisebb létszámmal indul el egy osztályban. Ebben az esetben a pedagógus a jelenlévő tanulókat tanítja, az otthon maradókat pedig a már írt classroom felületen feladatokkal látja el.

  Abban az esetben, ha elég érdemjegye van a tanulónak, akkor júniusban le tudjuk zárni az év végi jegyeket, kaphat bizonyítványt. Az elegendő érdemjegy felülírja azt a rendeletet, amely szerint, ha 250 óránál többet hiányzott a tanévben, osztályozó vizsgát tehet a nevelőtestület engedélyével. Ilyen esetben a sikeres vizsga után léphetne a felsőbb évfolyamba.

  A jelenléti oktatás idején nem engedélyezett pedagógusaink számára az ú.n. hibrid oktatás, tehát az, hogy a jelenléti oktatás után, vagy mellette, az otthon maradottaknak is, ismételten tanítsanak. Így most az otthon maradó tanulóinkra és a szüleikre, nagyobb teher hárul az eddigieknél. Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy ezt is vegyék figyelembe, ha kérik gyermekük otthonmaradását. Továbbá szeretnénk, ha nem fordulna elő, hogy egy egész osztály távolmaradása esetén rendkívüli szünetet kelljen igényelni, aminek a pótlása csak a nyári szünet idején történhet, a tanév meghosszabbításával.

  A jelenléti oktatás idején a legfontosabb szempontunk az, hogy az osztályban levő tanulók és pedagógusok számára a legkevesebb kontaktus jöjjön létre. Az osztályok tanítását az osztályfőnök és a napközis tanítójuk látja el ebben a három hétben. Arra is lehetőséget tudunk biztosítani, hogy ha az osztály nagy létszámmal rendelkezik, akkor szétültetjük őket egy nagyobb felsős teremben. Az elhelyezésüket úgy próbáljuk megoldani, hogy egy padban egy tanuló üljön, vagy a padokat az egész teremben széthelyezve üljenek.

  A tanítási idő végét a legkorábbi ebédkiosztás idejéhez mértük, évfolyamonként félórás csúsztatással. Az elsősöknek ½ 12-kor, a másodikosoknak 12-kor, a harmadikosoknak 12 óra 30 perckor, a negyedikeseknek pedig 13 órakor kezdődik az ebédidő. Az ebéd után 15 óráig tart a napközis idő, amelynek keretében 14 és 15 óra között elkészítik a házi feladatot is, majd 15 órától 16 óra 30 percig összevont napközit tartunk az iskolaudvaron. Indokolt esetben 17 óra 30 percig tartunk rendkívüli ügyeletet, amit a hozzám írt kérelemmel igényelheti a szülő. A tanuló iskolából való távozása történhet a tanítási idő után, az ebéd után, 14 óra előtt, illetve 15 óra után, bármikor. A 14 óra és a 15 óra közötti időszak a tanulás miatt védett. Kérjük, hogy a gyermek távozásának időpontját a szülő a szokásos módon, az üzenő füzetben jelezze az osztályfőnökének.

  Tisztelt Szülők! Az iskolában az újraindult jelenléti oktatás idején fokozottan ügyelünk a járványügyi szabályok betartására az épületben és az iskolaudvaron egyaránt. Mindannyian reméljük a sikeres újraindulást!

  Üdvözlettel:

  Nagykovácsi, 2021. április 16.                                                 Fehér Imre

                                                                                                                intézményvezető

                                                                                                    Nagykovácsi Általános Iskola