• 1

  1

 • 2

  2

 • 3

  3

 • 4

  4

 • 5

  5

  Tájékoztatás

  Tisztelt Szülők!

  Március 7-én, szombaton jelent meg a Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről címmel, mely meghatározza azt a kört, akik igénybe vehetik azt. Ez szerint gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben lehet igénybe venni, mikor a szülő - különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – indokolt eseteiben ezt kérelmezi.

  A szigorítás miatt, kérem a gyermekfelügyeletet kérő szülőt, hogy amennyiben a fenti indok alapján kéri gyermeke felügyeletét, személyesen, vagy elektronikus úton tegye meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen az alábbi kérelem kitöltésével:
  (kérem kattintson rá!)
  https://drive.google.com/file/d/14YoJwKUelejzBfIO7oxX14F1X9JH_9E_/view?usp=sharing

  Tisztelt Szülők! Az iskola a védekezés szigorítása, a gyerekek, a pedagógusok és az iskolai dolgozók egészségének a biztosítása miatt más esetben, mint amit a kormányrendelet előír, nem tud ügyeletet biztosítani a gyermekek részére.

  A személyesen vagy elektronikus úton az iskolának eljuttatott kérelem azonnal elbírálásra kerül. Az intézményben csak pozitív elbírálásban részesülő kérelem miatti gyermekfelügyelet tartható. Kérem szíves megértésüket!

  Ez több tanulónkat is nehéz helyzetbe hozhat, akár az informatikai eszközök hiánya miatt is. Ezért szeretnénk megkérdezni a szülőket: Az ügyeletről kiszoruló tanulók részére, kölcsönben, ki tudna még esetleg laptopot felajánlani? Az esetleges felajánlást kérem szépen, hogy az iskola e-mail címén jelezzék. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

  A gyermekek étkeztetését az önkormányzat által szerződtetett cég biztosítja elvitelre az eddig bejáratott módon. Legutóbb a március 8-10-ig terjedő időszakot mértük fel, hogy ki kér ügyeletet, illetve étkezést. Ekkor még nem tudhattuk, hogy március 8-tól megszűnik a gyermekek iskolai ügyeleti lehetősége. Ezért a mai nap folyamán kolléganőm, Pereszlényi Gáborné minden ügyeletes, étkezést kérő tanulónk szülőjével egyeztetett, aminek eredményeként számukra április 6-ig biztosított az étkezésük, amit a konyháról, 12 és 15 óra között vihetnek el, a hátsó udvari kaput használva. Azzal a szülővel, akivel nem egyeztetett, de a későbbiekben szeretne étkezést biztosítani a gyermekének, kérjük, hogy az igényét a NATÜ felé jelezze a szokásos módon.

  A nyolcadikos tanulók szüleit kérem, hogy jelezzék az igényüket 2021. március 12-ig a vizsgaszervező intézmény felé, ha pótnapot igényelnek gyermekük számára, mert a középiskolák március 19-ig meghosszabbíthatják a szóbelik idejét (koronavírus vagy karantén miatt kiesett tanulóknak).

  A felvételivel kapcsolatos ügyintézés miatt kérem, hogy az osztályfőnökökkel vegyék fel a szülők a kapcsolatot. A középfokú iskola 2021. március 22-ig hozza nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét. A tanulói adatlapokat 2021. március 23-24-én lehet módosítani (sorrend). A módosító tanulói adatlapot 2021. március 25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy csak nagyon indokolt esetben érdemes a sorrenden változtatni, azt módosítani.

  Kérem, hogy ha felmerültek kérdések, vagy valamilyen probléma adódott, telefonáljanak. Ha telefonon (06-26-389-922) esetleg nem tudták elérni az iskolát, a kérdéseiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is feltehetik.

  Üdvözlettel:

  Fehér Imre
  intézményvezető
  Nagykovácsi Általános Iskola