suli ban 1

Kedves Iskolai Vezetőség, Kedves Pedagógusok, Kedves Önkormányzat, Kedves Óvoda, Kedves Szülők!

Egy szót szeretnék mondani, a legfontosabbat: KÖSZÖNJÜK!

Elnézést, de már a címzésnél bajban vagyok, mert Mindenkit az első helyen szólítanék meg, de nem tudom egyszerre leírni a neveket. :)

Számomra hihetetlen, ami itt és most megtörtént. Végiggondolva az eseményeket, egy szempillantás alatt valósult meg minden.

Kezdődött azzal, hogy Szemesy Barbi szólt, van a Duluxnak egy pályázata, amivel, ha nyerünk, ki tudjuk festeni az iskolát. Nagyon szoros volt a leadásra még rendelkezésre álló határidő, és az iskola vezetőségével összefogva egy hétvége alatt elkészült a pályázati anyag. Jött Kaitz Alíz a tervekkel, ötletekkel, még aznap Barbiék leforgatták a filmet a gyerekekkel, Bendéék elkészítették a videót és vártunk, hogy elfogadják-e a jelentkezésünket.

Már az első lépések sikerültek. És kezdődött a nagy izgalom, a szavazás. Kicsit döcögősen indult, nem mindig működött a rendszer, de egymást buzdítva egyre szaporodtak a szavazatok. Reggel, este figyeltük hányadik helyen állunk, és végigizgultuk, ahogy Vasvár elhúz mellettünk, de mi mégis tartottuk a harmadik helyünket. A többi pályázó videóját megnézve biztosak voltunk benne, hogy ha bent maradunk az első három között, akkor nyerni fogunk.

És június 3-án délután megérkezett a hír, hogy NYERTÜNK! Hihetetlen érzés volt.

A Dulux embereivel, tervezőivel megkezdődött az egyeztetés időpontokról, színekről, mintákról. Az évzáró után már el is indultak az előkészületek: csiszolás, glettelés, takarítás, fóliázás. A rövid határidők ellenére mindig voltak, akik el tudtak jönni segíteni, egy csapatként dolgozott mindenki.

Június 26-án, a nagy festés napján, már korán reggel gyülekeztünk. A munka kezdetéig előkészítettük az ebédhez valót. A Dulux emberei egy rövid tájékoztatást tartottak. Nagyon profin kezelték az eszközöket, irányították az embereket. Öröm volt számukra hallani, amikor többen szóltak nekik, hogy szeretnének festeni, de nem tudnak dolgozni, mert még nincsenek bejelölve a falakon a színkódok. Pillanatok alatt váltottak és bejelölték a felületeket, a kisebb minták felrajzolását pedig későbbre hagyták.

Nagyon elfáradtunk a nap végére, de öröm volt végignézni a megújult falakon. És azóta is öröm olvasni minden gratulációt és bejegyzést.

Külön köszönetet mondunk Mindenkinek sorrend nélkül: az iskola vezetőségének, a  szülőknek, a pedagógusoknak, az iskola dolgozóinak, az önkormányzatnak, az ovinak, nagykovácsi lakosainak a pályázat megtalálásáért, a pályázati anyag elkészítéséért, a szavazatokért, a tervekért, a támogatásért, ebédért, festésért, a töretlen együttműködésért, koordinálásért, a rengeteg segítségért! Egymás nélkül nem ment volna, Mindenki kellett ahhoz, hogy ez megvalósuljon!

És még nincs vége a történetnek: mert mindig vannak segítő kezek, ötletek, pályázati lehetőségek, ahol egymást támogatva bármit meg tudunk valósítani!

Szeptemberben, iskolakezdéskor újabb meglepetések várnak a gyerekekre, hála a  szülői, iskolai, önkormányzati együttműködésnek.

Akik már élőben látták azért, akiknek még nem volt szerencséjük azért csatolok képeket. :)

Nagyon vidám nyarat kívánok még Mindenkinek erre a közel egy hónapra!

Ábrahám Csilla, az ISZSZ elnöke