• Kezdőlap

A magyar költészet napja 2021. április 11.

Minden tanévben közös versmondással emlékezünk meg az iskolában a magyar költészet napjáról. Hol a Tisza István teret tölti be a gyerekek közös versmondásának hangja, hol a Tanband zenekar megzenésített verseit énekeljük a tornateremben. Az osztálytermekben kedves verseskötetek járnak kézről kézre. Tavasszal rendezzük meg az iskolai versmondó versenyt is, ilyenkor készülnek legügyesebb tanulóink a területi versenyre.
Sajnos idén nem tudtunk a hagyományok szerint ünnepelni. Az otthontanulás időszaka nem tette lehetővé a közös megemlékezést. Az internet világa más módon hozta közelebb hozzánk a költészetet. A letöltött videók, a megzenésített versek, a képernyőn bemutatott verseskötetek, a feszült figyelemmel hallgatott versmondások színesítették a tanórákat.
Szívesen kapcsolódott be a 4.c és 3.b osztály néhány tanulója  Diószeghy Tünde megkeresésére az Öregiskola online tavaszi versfüzérébe. Mindenki lelkesedéssel tanulta a kiválasztott versszakot. Szülői segítséggel sikerült továbbítani Kányádi Sándor két versét, amit az ünnepnapon nagy örömmel néztünk végig.

Veres Ildikó tanító 3.b osztály